5 видів молитв, які змінять ваше життя. Назавжди!

Ми часто звертаємося до Бога у важкі для нас дні, але,на жаль, молитва не приходить до нас сама. Кращим місцем для її пошуку є Біблія.

Псалми – один з найбільших скарбів, коли мова йде про особисту молитву. Навіть Ісус використовував Псалми, щоб молитися на хресті.

Катехізм Католицької Церкви досліджував цю тему і виділив п’ять типів молитв з тих, які були знайдені в Святому Письмі.

Ці форми засновані на божественному одкровенні і досвіді тих, хто займавперше місце на сторінках Біблії, – пише Beecatholic.

Благословення і поклоніння.

Катехізис описує благословення як молитву, яка «виражає основну подію християнської молитви: це зустріч Бога і людини.

Через благословіння дар Божий і його прийняття людиною об’єднуються в один з одним в діалог. Молитва про благословення – це відповідь людини на дари Бога: бо Бог благословляє, а людське серце може взамін благословити Того, Хто є джерелом кожного благословення »(CCC 2627).

Отче Наш теж містить благословення, коли ми говоримо: «Хай святиться ім’я Твоє». Інший приклад цієї молитви можна знайти в Даниїла 3.

Поклоніння тісно пов’язане з благословенням, і Катехізм описує його як «перше ставлення людини, яка визнає, що вона є творінням свого Творця. Вона звеличує велич Господа, який створив нас і всемогутню силу Спасителя, який звільняє нас від зла »(2628).

Молитва-прохання.

Молитва-прохання, напевно, є найбільш широко розповсюдженим типом молитви. В її словесному виявленні ми «просимо, благаємо, закликаємо, молимося, співаємо, навіть боремося в молитві» (2629). Це молитва, яка визнає силу і велич Бога, у якій люди просять  його милості до нас.

Цей тип молитви зазвичай спочатку включає прохання про прощення, як збирач податків в притчі: «Боже, будь милостивий до мене грішного! »Це передумова для праведної і чистої молитви.

Щира смиренність повертає нас до  спілкування між Отцем і Його Сином Ісусом Христом і один з одним, щоб «ми отримали від нього все, що ми просимо». Просити вибачення є передумовою як для євхаристійної літургії, так і для особистої молитви »(2631).

Бог завжди відповідає на наші молитви-прохання, хоча іноді і не так, як ми очікуємо.

Молитва про заступництво.

Це найдавніша молитва, яка знайдена в Біблії. Катехізис пояснює: «Оскільки клопотання Авраама – прохання від імені іншого – було характерне для серця, налаштованого на милість Бога.

В епоху Церкви християнське клопотання визначається, як вираження причастя святих. У клопотанні той, хто молиться, просить

«не тільки за себе, але і за інтереси інших», і навіть за тих, хто заподіює йому шкоду »(2635).

Заступницька молитва може бути дуже сильною, і Бог особливо уважний до тих, хто молиться за страждаючих. Приклад цього клопотання можна знайти в Євангелії від Марка, коли Ісус вилікував покалічену людину, яку привели в будинок через дах.

Марк писав:

«Коли Ісус побачив їх віру, він сказав паралізованому: «Сину мій, твої гріхи прощені »(Марка 2: 5).

Молитва подяки.

Цей поширений тип молитви практикується не дуже часто. Ми можемо молитися про що-небудь, але коли Бог відповідає на наші молитви, ми забуваємо подякувати йому.

Ісус вказав на це, коли він зцілив 10 прокажених, але тільки один повернувся, щоб подякувати йому;

«Чи не десять очистилось? Де дев’ять інших? Ніхто не зміг повернутися і восхвалити Бога, крім цього іноземця? »(Лк. 17: 17-18)

Молитва хвали.

Хвала, хоча і схожа на благословення і подяку, – це особливий тип молитви. Це молитва, яка відразу ж визнає, що Бог є Бог. Вона хвалить Бога заради нього самого і славить його, незалежно від того, що він робить, а просто тому, що він є »(2639).

Катехізис пояснює:

«Як натхненні автори Нового Завіту, перші християнські громади читали Псалтир по-новому, розкривали в ньому таємницю Христову. Вони складали гімни і співи в світлі нечуваної події, яку Бог здійснив через свого Сина »(2641).

Ця молитва також зустрічається в книзі Одкровення, де:

«Пророки і святі, всі ті, хто був убитий на землі за їх свідчення перед Ісусом, величезний натовп тих, хто, пройшов велику біду, пішов перед нами в Царство, всі оспівували хвалу і славу того, хто сидить на престолі і Агнця »(2642).

Ця молитва восхваляє Бога, тому що він є Бог, а не для якоїсь конкретної вигоди або користі. Святкування Євхаристії часто називають «жертвою похвали».

Моліться, і нехай Господь береже ваші душі!

Залиште свій коментар

коментарів